Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис изрази остро недоволството си срещу новата

...
Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис изрази остро недоволството си срещу новата
Коментари Харесай

Аурелио де Лаурентис с мрачна прогноза за италианския футбол

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис изрази остро недоволството си срещу новата договорка за телевизионното лъчение в Италия на мачовете от Серия " А ". От Sky и DAZN купиха правата за идващите 6 години, като платиха общо 4,5 милиарда евро за този интервал. Италианският първенец обаче беше измежду трите елитни клуба, които не поддържаха това съглашение.

" Това е загуба за италианския футбол, който ще почине поради тези предложения. Sky и DAZN не са способени и не вършат положително за италианския футбол. Стойността на нашия футбол би трябвало да идва от вложения, а почитателите са безспорното положително. Когато видя пакети, включващи Шампионска лига, Серия А, сериали и излъчвания, не разбирам същинската стойност на италианския футбол. DAZN го продава дружно с други спортове.

Беше неуместно да се подписа петгодишна договорка след съглашението на Саудитска Арабия, макар че наоколо има война (визира провеждането на минитурнира за Суперкупата на Италия - б.р.). Sky и DAZN не вършат страхотни вложения. Онзи ден гледах Арсенал - Челси от Премиър лийг. След това следих и три мача от Серия " А ". Излъчването на нашия футбол е смехотворно, само че тези малките екрани изобщо не са ни казвали за това. Продължаваме да приказваме за действителни игрища, само че в никакъв случай не мислим за виртуалните такива ", съобщи позицията си Де Лаурентис.
 Серия
Серия " А " продаде телевизионните си права за 4,5 милиарда евро

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР